Új címünk: Petőfi sgt. 77. | Király Robi Fogyi Klub | 06-20-9574-223
image Közösségi oldalak:
  • petofi-77-krfk-02
    petofi-77-krfk-02
  • slide10
    slide10
  • slide9
    slide9
  • slide8
    slide8
  • slide3
    slide3
  • slide2
    slide2
  • slide5
    slide5
  • slide4
    slide4
  • slide7
    slide7
  • slide6
    slide6
  • slide11
    slide11

 Burgonyás zöldbab (akiknek engedélyezett a burgonya)


Hozzávalók: 50 dkg burgonya, 50 dkg zöldbab, 4 paradicsom, 4 dl frissföl 12%-os, 1 citrom, só, bors, néhány salátalevél.
A burgonyát kockákra, a zöldbabot 2-3 centis darabokra vágjuk, és sós vízben külön-külön megfőzzük, majd a főzővízben hagyjuk kihűlni. A paradicsomot felkockázzuk, a citrom levét kifacsarjuk. A tejfölbe belekeverjük a citromlevet és az apróra vágott salátaleveleket. A kihűlt burgonyát és zöldbabot lecsepegtetjük, sóval és borssal ízesítjük, összekeverjük, majd a frissföllel leöntve tálaljuk!

 

 

Rakott krumpli átalakítva:
Megfőztem pár krumplit, ugyanúgy, mint a hagyományosnál. 
Aztán készítettem egy gombás, cukkínis, lecsós ragut, fűszerek, oregano, fokhagyma és só. 
Kicsi margarinnal kikentem egy tűzálló tálat, és rétegesen raktam főtt krumplit vékonyra szeletelve, majd a ragut, ezt 2 rétegben, majd a tetejére is krumplit, és be a sütőbe.

Lazac kiskuktás spenótos módosított gombóckái:


Gondolom az adag 4 személyre szólt, a mennyiségből következően, majd mindenki átalakítja. - fél kg burgonyát megfőzni és összetörni(lábjegyzet...már aki teheti) 30 dkg spenót megfőzve, pépesítve - Ezeket össze kell dolgozni 1 egész tojással és annyi rizsliszttel, hogy jól formálható kisebb gombócokat kapjunk, sózni, borsozni, megszórni szerecsendióval . Kifőzni sós vízben, leszűrni és félretenni. - 1 nagy fej hagymát, bazsalikommal és 2 lereszelt sárgarépával megpirítani - magyarul dinsztelni - majd beletenni 3-4 paradicsomot, és ezzel együtt besűríteni. Sózni, borsozni - itt az eredeti recept még parmezán sajtot is hozzátesz, de ebből most kihagynám (Robi bólogat, ühüm kihagynám) - és a végén belekeverni a spenótos gombócokat.

....és a módosítás Én nem főztem ki a gombócokat, hanem a paradicsomos mártásba raktam azonnal bele, és ott pár percig együtt főztem, úgy is nagyon király lett. És még egy apróság, én nem szeretem a paradicsom savasságát, így pár csepp ezerédest tettem a mártáshoz. (szintén lábjegyzet a fantázia végtelensége adja a mártások lehetőségét a gombócok tetejére) lehet tejszínes, gombás, gratin

 

Rozmaringos krumpli zöldséges joghurt öntettel:

 


20 dkg burgonyát héjában megfőzünk, meghámozzuk és félbe vagy negyedbe, vágjuk, és 1 teáskanál olívaolajon megpirítjuk, sóval, borssal, rozmaringgal fűszerezzük.
1 dl natúr joghurtot pritaminpürével ízesítjük, és belekeverünk egy -egy felkockázott paprikát, paradicsomot, lilahagymát, majd a sült burgonyára öntjük.

Rice base shop

Rice base shop 5000 Ft-os rendeléstől ingyenes kiszállítás

Ro-bicikli órák