VADASAS FITTNESS MÓDRA:
Hozzávalók: 2-3 gyökér, 2 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, káposzta, kelkáposzta, karalábé, só, bors, majoránna, mustár, citrom leve, 2 édesítő, 1 pohár joghurt,1-2 evőkanál rizsliszt.
A zöldségeket felaprítva puhára főzzük annyi vízben, hogy ellepje. Összeturmixuljuk, felforraljuk, majd mustárral, sóval, borssal, majoránnával, citromlével, édesítővel ízesítjük és a joghurttal elkevert rizsliszttel habarjuk.
Mártások bluerosetól: Lazacos-joghurtos
Kell hozzá: kb. 20 dkg füstölt lazacfilé, 2 dl natúr joghurt, 1 citrom leve, őrölt bors, szurokfű, és esetleg kevés só (a hal általában sós). A lazacot apróra vágjuk, elkeverjük a joghurttal, citromlével, és fűszerekkel, és a jó forró tésztára tesszük. Pikáns ízű lesz a füstölt és savanykás hozzávalóktól.
Gombás:
Kell hozzá kb. 20 dkg csiperke, 1 kis vöröshagyma, 4-5 evőkanál olívaolaj, só, őrölt bors, 1 kávéskanál oregano, petrezselyem, 1 dl növényi tejszín.
A gombát alaposan megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk. A megtisztított hagymát kockára vágjuk, a serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat, pár percig pároljuk rajta a hagymát, aztán rátesszük a gombát. Újabb pár percig hagyjuk pirulni, aztán megsózzuk, ha levet engedett, megszórjuk a szurokfűvel meg borssal, és lefedve, kis tűzön pároljuk kb. 10 percig. Ez alatt nagyjából megpuhul, aztán lehet elpárologtatni a levét és megpirítani, ezt erős tűzön, folyton kevergetve javasoljuk. Ha megpirult, levesszük a tűzről és hozzákeverjük a tejfölt meg a petrezselymet.
Brokkolis:
Kell hozzá kb. 30 dkg brokkoli, 4-5 evőkanál olívaolaj, só, őrölt bors, őrölt szerecsendió, 1 kis vöröshagyma.
A brokkolit megmossuk, levagdaljuk a rózsáit a szárról, félretesszük, a szárakat pedig feldaraboljuk úgy 1 cm-esre. A serpenyőben felmelegítjük az olívaolajat, ha hagymát (kockára vágva) is használunk, akkor azt pároljuk pár percig, aztán rátesszük a szárdarabokat, sózzuk, és megvárjuk, míg levet enged, vagy ha nem akar, öntünk alá kb. 2 dl-t, aztán gyenge tűzön fedő alatt puhára pároljuk. Hozzátesszük a rózsákat is pár percre, aztán fűszerezzük, és mehet is a tésztához.
Paradicsomos-bazsalikomos:
Kell hozzá friss paradicsomból 3-4 közepes méretű érett, 1 kis vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 4-5 evőkanál olívaolaj, só, őrölt bors, 1 csokor friss bazsalikom.
Ha a paradicsomnak nem szeretjük a héját, akkor hámozni kell. Vágjuk kockára a húsát, ajánlatos a közben kicsurgó levet is felfogni - legjobb egy tányéron aprítani. A megtisztított hagymát apró kockára vágjuk, a serpenyőben felmelegítjük az olajat, és rádobjuk a hagymát. A fokhagymát egészen apróra vágva szintén az olajra tesszük pirulni. Pár perc után mehet hozzá a paradicsom, sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön elkezdjük főzni. Időnként megkevergetve besűrítjük. Amikor már kezd sűrűvé válni, a megmosott bazsalikom leveleit apróra vágjuk, és a tűzről levett paradicsommártásba keverjük. Mindjárt mehet akár a tésztára, akár külön edényben az asztalra.
Feta sajtkrém
Hozzávalók: 15 dkg feta sajt, 2 főtt tojás (Ne legyen teljesen a közepe kicsapódva), pici bors, 3-4 teáskanál tejföl
A sajtot össze kell törni villával, a tojást kockára vágni, ezeket a többi hozzávalóval együtt botmixerrel kikeverni. Ez egy alap, ezután ezt még lehet tetszés szerint ízesíteni (pl. snidlinggel, pirospaprikával, stb).
Rizstészta feltét ínyenceknek:
Hozzávaló 4 személyre: KB 50-60 dkg zsenge cukkíni, 2 dl növényi tejszín, 1 doboz frissföl (175) fokhagyma, ízlés szerint! Só, bors, őrölt római kömény, gyömbér, kurkuma
A római köményt pici olajon néhány másodpercig pirítod mennyisége kb. egy kávéskanál, bele az apróra vágott fokhagyma, gyömbér (kávéskanál) ismét 2 mp. pirítás! Gyorsan bele a cukkíni pici vízzel! Pici az aljára (1dl), hogy ne süljön le! Mielőtt teljesen átpárolódik fedő alatt, ráöntöd a tejszínt, beleteszed a borsot, felforr bele a tejfölt, felforr ismét és csak most a sót és a kurkumát! A kurkuma mennyisége rád bízva ízlés szerint! Felforr, és már teheted is a tésztára! A cukkíni az álaga miatt zsíros érzést kelt, nagyon finom! Ja igen az a legjobb ha nem szétpárolódik a zöldség